V petek, 17. novembra 2023, ob 18. uri se je restavracija Hotela Jožef spremenila v pravljično okolje, kjer se je združila izbrana kulinarika, čar jeseni in vrhunska vinska izkušnja. Preživet večer je bil poln okusov, vonjav in nepozabnih trenutkov. Vznemirljiva pričakovanja so napolnila zrak, ko so se gostje zbrali in pripravljeni na kulinarično potovanje skozi t.i. Pravljično Jesen.
Dogodek se je pričel z uvodnimi besedami dobrodošlice g.Dejana Koleriča, kateri je vodja strežbe in somilje. Nato je Katarina Mohorič z navdušenjem in iz srca razložila zgodbo Kalos penine ter pokazala videoposnetek pridelave ter staranja. Gostje so ji z zanimanjem prisluhnili. Opisala je tudi v ta namen posebno grafično podobo na steklenici. Zgodba o nastanku te penine je bila pravo pripovedovanje, ki je očarala poslušalce. Besede so se stopile v opisih vonjav, odtenkov in not okusov, ki so jih skrbno izbrali v procesu izdelave Kalos penine
Slike vinogradov, kjer raste grozdje za to edinstveno penino, je oživela pred očmi gostov. Vse to je bilo podkrepljeno s pomenljivimi informacijami o tradiciji in strasti, ki ju prenašajo v vsako steklenico.
Po navdušujoči predstavitvi je sledil trenutek resnice – skupinsko raziskovanje okusov penine Kalos. Gosti so pričeli s previdnim opazovanjem in vohom penine, ki je krožila med njimi, nato pa so s ponosom zajeli prve požirke. Nasmehi na njihovih obrazih so bili neprecenljivi, saj so uživali v popolnem spoju svežine, mehurčkov in subtilnih arom, ki so oživile njihove brbončice. Večer je dosegel vrhunec, ko smo vsi skupaj dvignili kozarce in nazdravili: »SREČNO«. Penina Kalos je postala ne le pijača, ampak prava zvezda večera, ki je združila ljudi v veselju in skupnem doživetju. Ob zvokih nazdravljanja je bilo mogoče občutiti vibracije ponosa in zadovoljstva, ki so se širile po prostoru.
Vrhunec dogodka pa je bil zagotovo povezovalni element - najboljši sommelier Slovenije 2022 in predsednik društva Sommelier Slovenije, gospod Valentin Bufolin. Z njegovo strokovnostjo in strastjo do vina je vsaka kapljica in razlaga ustreznega vina k okusni jedi ustvarila popolno harmonijo med hrano in vinom. Celoten večer je bil namenjen 4-hodnemu meniju jesenskih dobrot. Vsaka jed je bila izbrana z ljubeznijo do hrane in željo, da gostom ponudijo najboljše.
Ta dogodek v Hotelu Jožef ni bil le degustacija penine Kalos, temveč tudi doživetje skupne uživancije v čarobnosti jeseni v družbi najboljših. Gostje so vsekakor odšli s spominom na okusno penino, a še pomembneje, z občutkom povezanosti in skupne radosti, ki jo prinaša jesen. Hotel Jožef je tako ponovno dokazal, da je več kot le gostišče – je prostor, kjer se ustvarjajo nepozabni trenutki in kjer se lahko uživa v pristnih okusih življenja.
Združitev izjemnih okusov, čarobne jeseni in vrhunskega vinskega poznavanja je ustvarila nepozabno doživetje, ki je preseglo pričakovanja